Азис лъсна на сайта на съда, вкарал на топло „Pussy Riot”

dennews.bg
21.08.2012
размер на текста:

Официалният сайт на московския районен съд в Хамовники (Hamovnichesky.msk.sudrf.ru), който издаде присъдата срещу пънк групата "Пуси райът", бе сринат днес и на началната му страница бе качен видеоклип на песента "Мразиш" на скандално известния в България певец Азис, съобщава руската емисия на Би Би Си, цитирана от vesti.bg.
Отговорност за хакерската атака пое международната група "Анонимните", която призова да бъдат освободени осъдените на две години затвор певици.
Под клипа на Азис бяха публикувани данни за доходите на служителите на съда за 2011 г., но нямаше сведения за съдия Марина Сирова, която води делото за хулиганство срещу "Пуси райът".
"Ние сме американските "Анонимни". Ние нито забравяме, нито прощаваме", се казваше в едно от съобщенията, които се появиха на сайта тази сутрин.
Тези надписи се смениха с друг, който гласеше "Справедливият съд може да бъде само открит. "Пуси райът" са живи", и бе поместена снимка на известния програмист Ричард Столман, основател на движението за свободно програмиране.
Първоначално сайтът бе недостъпен и излизаха съобщения, че е претоварен от посещения, а когато отново заработи, се оказа, че съдържанието му е значително променено.
Поместен бе и новият сингъл на останалите на свобода членове на "Пуси райът" - "Путин запали огньовете на революцията".
В някои раздели на сайта се появиха и нецензурни надписи.
Сайтът вече работи нормално, но данните за доходите на служителите още са достъпни.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети