Ужас! Трети пожар! Пламна гората под язовир Калин

Десислава Панайотова-Янкова
20.08.2012
размер на текста:

Трети пожар лумна в региона само в рамките на часове. Преди минути е подаден сигнал за пожар в гората под язовир Калин в т.нар. Кочерински Калин. Огнището е в общинската гора на Кочериново. Сигналът е подаден от собственици на стада, които пашуват по билото над язовира.
Огънят е забелязан преди минути, съобщено е за голяма площ. Към мястото вече пътуват кметът на Кочериново Иван Минков, заместникът му Васил Стамболийскии и десет работници към общината, които допреди минути участваха в гасенето на огъня между общините Кочериново и Бобошево.
Към Калин пътуват и животновъдите, чиито стада през лятото пашуват в планината, а в момента са заплашени от огъня.
„След минути ще видим какво е положението. Информацията е за обширен пожар, но като видим на място ще преценим дали да искаме намесата на хеликоптер. Днес е ужасен ден... Още нямаме кой знае какви данни, но вече се засилва усещането, че става въпрос за умишлени палежи. Пожарът над Рилски манастир е прекалено далеч, за да говорим за прехвърляне на огъня”, обясни за dennews.bg Васил Стамболийски.
Това е трети пожар в региона. Както писахме, над 100 декара иглолистна и букова гора горят в землището на Природен парк „Рилски манастир”. Над 100 декара иглолистна и дъбова гора и овощни масиви изгоряха в пожара тръгнал от бобошевското село Врътен камик. Този пожар вече е локализиран.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети