Изловиха хлапе, разиграло тел. 112 с фалшив сигнал, че го отвлекли

DenNews.bg
20.08.2012
размер на текста:

13-годишно момче, подало фалшив сигнал за отвличане на тел. 112 е установено от полицията в Правец, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София, пише Фокус.
Момчето подало сигнал, че е 7-годишно момче и е отвлечен от хотелска стая от четирима мъже и е натоварено в черен бус. Обаждането било подадено в края на миналата седмица няколко минути след полунощ. Полицейските служители незабавно реагирали на сигнала, веднага била извършена проверка в споменатия хотел, но обитател с такова име не бил регистриран на рецепцията, нито пък имало стая № 35. Със съдействието на служителите от 112, било установено, че обаждането е извършено в района на с. Разлив. В хода на разследването след множество беседи и проверки полицаите установили, че сигналът е недостоверен и не след дълго разкрили и автора на злоумишленото обаждане.
Момчето е възпитаник на дома за деца, лишени от родителски грижи в с. Разлив. У него бил открит и мобилният телефон, от който било извършено позвъняването. Хванат на тясно, малолетният си признал, че се е обадил, за да се пошегува със спешния телефон. Материалите от проверката са докладвани на Районната прокуратура- Ботевград. Уведомена е и местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за продължаване на съвместните действия.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети