Акциите на ЦСКА са запорирани, невъзможно е клубът да има нов собственик

DenNews.bg
20.08.2012
размер на текста:

"Пепаз трейдинг корпорейшън" уведоми българската общественост, чрез открито писмо до БТА, че Професионален футболен клуб ЦСКА няма право да сменя собствеността на акциите си, защото понастоящем те са наложени под запор. За да падне запорът, "Титан" трябва да върне на Константин Жеваго 500 000 евро, които той плати през 2008 година като първоначална вноска по закупуването на "Кремиковци" и ЦСКА. Настоящите собственици на "армейците" поеха ангажимент да се издължат на Жеваго, но до ден днешен не са го направили, уточнява Sportal.bg.

Пълният текст на писмото, подкрепено с Определение от Софийския окръжен съд, обезпечителна заповед и удостоверение от ЧСИ:

"В последните седмици в общественото пространство се появи новината, че Професионален футболен клуб ЦСКА ще има нов собственик. Упълномощен съм от името на "Пепаз трейдинг корпорейшън" да уведомя българската спортна общественост, че върху акциите на ПФК ЦСКА е наложен запор. С определение номер 238/29.10.2010 год. по гр.д. номер 99/2010 год. състав на Софийския окръжен съд е наложил запори върху:
- трансферните права на футболистите Килиън Шеридън и Маркос Антонио Джуниър - Маркиньос;
- притежаваните от "Титан спорт" ЕАД 6 500 000 поименни акции, представляващи 100 процента от капитала на ПФК ЦСКА;
- притежаваните от "Титан интернешънъл холдинг" АД 100 бр. поименни акции, представляващи 100 процента от капитала на "Титан спорт" ЕАД.
Определението на Софийския окръжен съд е обжалвано и потвърдено с определение номер 1398/27.07.2011 год. по ч.гр.д. номер 2023/2011 год. на Софийския апелативен съд. Запорите са наложени по изпълнително дело 312/2010 год. от Частен съдебен изпълнител регистърен номер 787 на Камарата на ЧСИ - София. Въпреки наложения запор, ръководството на ПФК ЦСКА продаде футболиста Маркиньос, с което грубо наруши закона. Това нарушение е на вниманието на българските правозащитни органи. Запорираните акции, които са целият капитал на дружеството, не могат да бъдат прехвърлени, защото прехвърлянето им представлява престъпление по Наказателния кодекс на Република България.

За "Болар консулт" АД - представител на "Пепаз трейдинг корпорейшън" в България - адвокат Николай Стойнов".

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети