Прокуратурата в Дупница готви обвинение срещу бивш гард на братя Галеви

Николай Радев с прякора Отверката е следствен за това, че е причинил сътресение на мозъка на Милена Очкова

Даниела Методиева
02.08.2012
размер на текста:

Прокуратурата в Дупница готви обвинение срещу един от бившите гардове на братя Галеви Николай Радев известен в града с прякора Отверката. Срещу него в момента тече разследване за това, че е причинил сътресение на мозъка на Милена Очкова. Тя твърди, че е получила юмрук в главата от Николай Радев, след като се опитала да предупреди 19-годишната му приятелка да се пази от него, защото я лъжел и унижавал. В момента прокуратурата и полицията извършва разпити на свидетели, за да установи дали твъдренията на пострадалата отговарят на изнесената от нея информация, обяви говорителят на държавното обвинение Емил Павлов.
За инцидента, станал на 28-и юли, от прокуратурата в Дупница той разпространени и следното официално писмо до медиите:

По повод на множество неоснователни твърдения за бездействие от страна на РП гр. Дупница и едностранчивост при разследването по ДП-816/2012 г. по описа на ДРП, изнесени в някой средствата за масова информация ви уведомявам за следното:
Досъдебно производство вх. № 1442/2012 г., ДП-816/2012 г. по описа на ДРП, ДП-694/2012 г. по описа на РУП гр. Дупница е образувано на 28.07.2012 г. от мл. разследваща полицай П. Георгиев при РУП гр. Дупница, на основание чл. 212, ал. 2 от НПК срещу Неизвестен извършител, за това, че на 28.07.2012 г. около 20,30 ч. в гр. Дупница, на кръстовището на ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Жива вода“ е причинил средна телесна повреда (комоцио церебри) на Милена Лазарова Очкова от гр. Дупница – престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК.
Досъдебното производство е започнало с извършен оглед на местопроизшествие и разпит на свидетел.
По досъдебното производство до момента са извършени множество процесуално-следствени действия. Разпитани са всички лица, станали свидетели на случая. Назначени са необходимите експертизи, с оглед установяване на обективната истина. Към настоящия момент се изготвят назначените експертизи и се извършват множество процесуално следствени действия.
След като бъдат събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, каквото е изискването на чл. 219, ал. 1 от НПК, ще бъдат повдигнати съответните обвинения.
Съгласно изискванията на НПК, органите на досъдебното производство и Прокуратурата са длъжни да съберат всички възможни доказателства за установяване на обективната истина, след което виновните лица да бъдат подведени под наказателна отговорност, в случай на извършено престъпление от общ характер.
Твърденията за бездействие на органите на досъдебното производство, изнесени в някои печатни и електронни издания не отговарят на истината. Районна прокуратура гр. Дупница „не опъва чадър“ над когото и да било.
Както винаги досега РП гр. Дупница ще предоставя информация за хода на досъдебното производство на представителите на всички медии, които се интересуват от него, при спазване на принципа за достъпност, публичност и прозрачност.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети