Студент по социология е новият лидер на СДС-Дупница

Старите муцуни вече аут от общинското ръководство, млади хора вливат свежа кръв в опит да съживят застрашената от закриване местна организация

dennews.bg
02.08.2012
размер на текста:

29-годишният студент по социология в ЮЗУ „Неофит Рилски” Николай Балтов, който е член на СДС от 9 месеца, е новият лидер на СДС-Дупница на мястото на подалия оставка Пламен Данаилов. Изборът на Балтов е бил направен на събрание на 29-и юли, когато са присъствали едва 20 от останалите 66-има членове на партията в Дупница, като преди гласуването Пламен Данаилов официално е заявил оттеглянето си от председателското място. На събранието е бил предложен за поста и учителя Георги Кочев, но той си е направил отвод.
От 29-и юли Данаилов става редови член на партията, поел ангажимент да помага с опита си на младите. За него Балтов обясни, че е научил доста неща. Всъщност Балтов за пръв път бе представен от Пламен Данаилов на 8-и ноември миналата година, когато на пресконференция лидерът на сините по това време обяви като катастрофални за партията резултатите от местните избори. Тогава Балтов бе посочен като един от най-активните хора на партията, работили в предизборната кампания и в двата дни от вота.
Освен избора на Балтов за председател на СДС-Дупница, на събранието е било подменено изцяло и общинското ръководство. Млади хора заемат мястото на старите муцуни, които вече са аут от управлнието на местната структура на сините. Секретарката Елза Еринина, която е студентка в Софийския университет, е заместник председател, заедно с Борислав Ранков и Виктория Георгиева. Мястото на Елза Еринина заема Мария Билярска.
Всъщност новото общинско ръководство на СДС ще бъде в този си състав до месец октомври, когато Националния съвет на партията трябва да насрочи избори.
Николай Балтов декларира смело, че отсега нататък той е екипа му започват мащабна кампания в Дупница за подпомагане на бизнеса и привличане на още членове на партията, предимно млади хора. Балтов обвини директно общинското ръководство за лошия й диалог с представителите на бизнеса.
Що се отнася до проблемите вътре в самата партия, то Балтов обясни, че в скоро време ще бъде свикано събрание за преброяване на членската маса. От близо 6 месеца никой не е плащал членски внос, което означава, че след още толкова време партията ще се самозакрие, както е по устав.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети