Треньорът на марекчани води националите до Рио

DenNews.bg
15.08.2012
размер на текста:

Треньорът беше е най-щастливият пратеник на България в Лондон, защото успя да изведе до 4 място разбития от скандали отбор. Снимка: sportal.bg

Треньорът на Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов ще продължи да води волейболните национали до Олимпиадата в Рио де Жанейро.
Селекционерът и помощник-треньорът Камило Плачи са получили новите си договори срещу невероятния успех на „лъвовете” в Лондон, където въпреки скандалите в родината през последните месеци, завоюваха четвърто място.
Както е известно, Найден Найденов пое националния тим „на пожар”, след невероятния скандал между предишния селекционер Радослав Стойчев и президента на федерацията Данчо Лазаров.
Единственото което остава за утвърждаване на тандема Найденов-Плачи начело на „трикольорите” е двамата да подпишат договорите си с федерацията.
Още докато отборът беше в Лондон, водачът на делегацията Любо Ганев намекна, че Найден Найденов и Камило Плачи ще продължат да водят отбор, изтъквайки неоспоримите им качества.
Както и досега Плачи ще работи предимно върху тактиката и статистиката, докато Найденов ще се съсредоточи върху това да сплотява отбора и да дава нужното самочувствие и ентусиазъм на момчетата. А в Лондон Найденов доказа, че може да превърне момчетата в отбор и да наложи подходяща атмосфера, в която всеки от играчите да покаже по най-добрия начин качествата си.
Ангажиментът с националния отбор няма да откаже Найденов от Марек, което пък означава, че дупничани ще бъдат водени от най-успешния треньор на България.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети