Спешно привикаха на интервю уволнени социални работници от центъра на Астрид Мюлер

dennews.bg
14.08.2012
размер на текста:

По спешност днес привикаха на интервю уволнени социални работници от център „Надежда” в Дупница, който бе основат от датчанката Астрид Мюлер.
Софийската фирма „Соник Старт”, която пое управлението на центъра след договор с общината, се е обадила на уволнените още на 6-и август специалисти на центъра, за да ги включи в конкурса за избор на екип. Сред привиканите по спешност за интервюто е и ръководителят на освободения екип Красимира Александрова, която е и директор на Дома за деца в Дупница. Всъщност надежда за уволнените от центъра специалисти имат само четирима, тъй като такава е и уговорката между заместник-кмета Крум Милев и софийската фирма, поело управлението на центъра. Въпреки, че Красимира Александрова също е допусната до конкурса, нейните шансове са нулеви, пак според споразумението между Милев и собствениците на фирмата.
До смяната на ръководния екип в център Надежда се стигна, след като общината насрочи конкурс за възлагане на делегираната от държавата дейноств Изразено в цифри, това е 50 000 лева годишно, които се отпускат по сметката на общината от държавния бюджет за управлението на дейността на центъра.
Център за обществена подкрепа "Надежда" като деелегирана от държавата дейност бе открит официално на 27-и април миналата година. Тогава присъства и неговата основателка Астрид Мюлер, която работи за град Дупница от 1996-а година като представител на Комитет за хуманитарна помощ в Копенхаген за България. По професия тя е музикант, а работи активно за града, подпомага болницата, дружеството на инвалидите, болни и бедни хора. През 2006-а година Астрит Мюлер създаде Център за информиране, консултиране и обучение на деца „Надежда”. Тя е член е на Управителния съвет на фондация "Интернационал Чилдрен"-Копенхаген, която работи в Боливия, Уганда, Индия и България.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети