Пияни мечки попиляха жилище в Норвегия

DenNews.bg
14.08.2012
размер на текста:

Мечка и трите й мечета не само влезли с взлом в къщата на норвежко семейство, не само опустошили запасите с бира, ами на пияно изпотрошили цялата покъщнина.
Комичният случай се разиграл в Ярфьорд, Северна Норвегия. По сметките на пострадалите домакини, мечото семейство изпило точно 100 кена с бири преди да попилее жилището, информира “Дейли телеграф”, цитирано от в. Монитор.
Собственикът Ивен Бортен Нилсен е разказал, че през нощта, когато не си били вкъщи, четири мечовци разбили външната стена и влезли в дома му. Слд като изяли запасите от сладко, мед, шоколад и какво ли не друго те изпили и 100-те кена с бира.
Явно опиянени, животните изпочупили леглата, полиците по стените и разхвърляли цялата къща.
Веднага щом се завърнали на сутринта, домакините разбрали кой е обърнал къщата им с краката надолу. На пода имало екскременти и следи от лапите на мечките. Според Нилсен фактът, че мечката е взела със себе и мечетата, показва, че вероятно пак ще се върне в къщата.
“Това е изблик на невиждано отчаяно търсене на храна”, обяснява собственикът.
Никой не се наема да предположи обаче в какво състояние животните са се завърнали в дивата природа.
Това не е е първият случай на нашествие на мечки. През есента на 2011 г. в щата Тенеси мечка влезе в сладкарски магазин и изяде голямо количество сладкиши. Същата есен меченце се "отби" до щанда за плодове на магазин в Аляска
А само преди месец, мечок тийнейджър нахлу в търговския център на щата Пенсилвания. Гладното животно се нахрани с шоколади и си тръгна възпитано.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети