Нуждата от повече сигурност вдига таксите за банкомат

DenNews.bg
14.08.2012
размер на текста:

Кражбите от банкомати не само могат да ви създадат главоболия с източена сметка, но са и причина за поскъпването на таксите за теглене.
Поне това е обяснението на специалистите за поредното увеличение на таксите за ползване на банкомат, съобщава БНТ.
Експерти твърдят, че причината не е финансовата криза, а именно по-скъпите разходи, които са нужни за устройствата за сигурност. По-добрата защита на апаратите се налага от зачестилите кражби и разбивания на АТМ-устройства.
Някои от банките все още държат на това, такси от собствени банкомати да няма, но повечето разчитат на такса от 10-30 стотинки за теглене. Ползването на чужд банкомат пък стига до 1 лев за транзакция.
Вчера за пореден път са задържани двама криминалнопроявени в опита да източат пари от чужди сметки с фалшиви карти, информира пресцентъра на МВР.
Проведената акция е на територията на с. Професор Иширково и е станала около 1:30 часа миналата нощ. Крадците са заловени по предварителен сигнал. В близост до банкомата в селото били разположени два наблюдателни екипа от служители на сектор „Борба с организираната престъпност” и група „Охрана на обществения ред” при РУП-Силистра. В момента на теглене на паричните суми, антимафиотите пристъпили към задържането им. За да избегнат ареста, мъжете побегнали, като изхвърлили по пътя си част от фалшивите карти. След кратко преследване Р.П. /33 г./ и П.В. /38 г./ са задържани. В мъжете са намерени още неистински карти, както пакетче канабис и пари в брой.
Изяснява се размерът на откраднатите пари до момента, както и сметките, от които са теглени.
Работата по случая продължава в условията на образувано досъдебно производство по чл. 244, ал.1 от НК.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети