Дупнишкото село Баланово остана без кмет

Даниела Методиева
13.08.2012
размер на текста:

От днес дупнишкото село Баланово е без кмет. След като избраният на частичните местни избори управник Иван Анадолийски подаде оставка по лични причини, Общинската избирателна комисия прекрати правомощията му в началото на миналата седмица. Така с днешна дата Анадалийски вече няма ангажимент като кмет, а председателят на комисията Десислава Стойнева внесе в деловодството на местния парламент предложение за избор на временно изпълняващ длъжността до провеждането на втори частични местни избори. Това ще стане, след като бъде внесено уведомление и в Централната избирателна комисия, а президентът Росен Плевнелиев издаде указ, с който ще насрочи дата за местни избори.
До провеждането на частични избори за кмет на село Баланово се стигна за втори път се стигна, след като на избрания безапелационно на изборите през октомври Явор Митов от партия Лидер му бяха прекратени правомощията заради липса на изпълнено условие за уседналост.
На 22-и април жителите на село Баланово избраха Иван Анадолийски от Лидер, но съвсем очаквано той подаде оставка, като посочи лични причини. Всъщност истинската причина е, че той отстъпва мястото си на Явор Митов, който със сигурност ще бъде избран на вторичните местни избори, тъй като хората от селото искат именно него за свой кмет.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети