Началният удар на италианците огъна волейболистите ни и ги прати на 4-о място

dennews.bg
12.08.2012
размер на текста:

След 5 победи от началото на Олимпиадата, националният ни отбор по волейбол завърши без медал. В битката за бронза днес, нашите момчета отстъпиха 3-о място на италианците с 3:1 гейма след 109-минутна борба. След като загубиха в първия гейм, нашите изиграха един перфектен втори гейм, но при третия при резултат 13:10 нашите пропуснаха няколко контраатакип и дадоха възможност на италианците да обърнат резултата. Възпитаниците на Мауро Беруто победиха българския тим, печелейки първата, третата и четвъртата части с 19, 22 и 21 точки. Българският тим спечели само втория гейм с 25:23 точки.
Капитанът Владимир Николов призна, че това е един тъжен край за българите и единственото, с което не са успели волейболистите ни в днешната решаваща битка за бронза, е да се справят е началния удар на италианците.
„Изпълняваха изключително силен начален удар и трябвада ги поздравим. Това ми еше националния мач с националната фланелка горещо се молих и се надявах да свършим по един достоен начин.
Момчетата трябва да вярват с чудеса, ние бяхва на ръба да направим едно такова чудо и този отблор на България тепърва ще израства и играе по-добре и мога да им пожелая само усспех”, каза веднага след края на мача Владимир Николов.
Напускам националния отбор като изключително важен период от моя живот, след 15 години, в които защитавах нациолната фланелка повече или по-малко. Равносметката ще я правим от утре, когато сме с по-бистри глави, обяви след края на последния си мач с фланелката на националите Владимир Николов.
Селекционерът на националите ни Найден Найденов поздрави своите момчета за мъжката борба днес-
„Момчета направиха всичко и се бориха като мъже до последно, благодаря на всички, които ни подкрепяха и вярваха в нас, свалям им шапка.Те направиха чудеса и можем само да се гордеем. Продължаваме напред!”, обяви след края на мача Найденов.


 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети