Гимнастичка и борец ни представят днес в Лондон

dennews.bg
11.08.2012
размер на текста:

В предпоследният ден от Олимпийските игри в Лондон България ще бъде представяна от само двама спортисти-Силвия Митева в художествената гимнастика и Анатолий Гуйдя в борбата.
В 15:09 ч. днес погледите ни  ще бъдат приковани към екраните, когато Гуйдя излиза на тепиха, за да се пребори за надеждата ни да медал срещу индиеца Йогешвар Дут.

При успех, в осминафиналите Българският ветеран ще се изправи срещу руското страшилище Бесик Кудуков, който преди това ще срещне Франклин Гомес Матос от Пуерто Рико. 25-годишният борец от Южна Осетия е четирикратен световен шампион, а освен това има бронзов медал от Пекин 2008, но при 55-килограмовите.
21 минути след началото на първата схватка на Гуйдя, грациозната Силвия Митева излиза на финала в индивидуалния многобой на художествената гимнастика заедно с още10-е участнички.
Най-добрата българска гимнастичка записа страхотен успех вчера, след като се класира на 4-о място в квалификациите.
Българската грация записа резултат от 110.925, като пред нея финишираха двете рускини - Евгения Канаева и Дариа Дмитриева, както и представителката на Азебайджан Алия Гарайева.
След първия ден от квалификациите, когато видяхме съчетанията на топка и обръч Митева заемаше шеста позиция във временното класиране, но вчера се представи много добре на бухалки (27.325), а на ленти съчетанието и беше просто наслада за всеки почитател на художествената гимнастика. Тя получи оценка 28.100, която я бетонира на четвъртата позиция.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети