ГДБОП разби в Бургас канал с богат набор от наркотици

dennews.bg
10.08.2012
размер на текста:

Голямо количество хапчета екстази, марихуана, кокаин и амфетамин са открити по време на съвместна полицейска операция за противодействие на разпространяването на наркотици, проведена вчера от антимафиоти от звената на ГДБОП в София и Бургас и полицаи от областната дирекция на МВР в Бургас.
При претърсване на лек автомобил ”Фиат-Пунто”, управляван от Н.Т./21 г./ са намерени и иззети около 850 зелени хапчета с характерно за екстази лого. В колата е намерена и суха зелена тревна маса. Проби от двете вещества реагирали при полевия тест на метамфетамин и марихуана. Намерени и иззети са и прибори за разфасоване на наркотични вещества. Н.Т. е криминално проявен по чл. 354а от НК.
В хода на процесуалните действия са претърсени още две жилища. В дом в кв. „Изток” в Бургас, обитаван от П.П./23 г./ и в апартамент в курорта Слънчев бряг, където живее Г.Д./26 г./, и двамата регистрирани за престъпления по чл.354а от НК, са открити прозрачно пликче с бяло прахообразно вещество метамфетамин, 4 мобилни телефона, преносим компютър, 1200 лева, както и много и различни на вид и количество наркотични вещества – жълти и розови хапчета с характерно за екстази лого, прахообразни вещества в различни опаковки и кутии. Иззетите проби реагирали на амфетамин и кокаин, марихуна. Открити са и прибори за разфасоване на наркотичните вещества и мобилни телефони. По случая е образувано досъдебно производство.
В хода на операцията за 24 часа са задържани общо четирима. Работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети