Издирват Коко Клисарски с европейска заповед за задържане

dennews.bg
09.07.2012
размер на текста:

Европейска заповед за задържане е издадена на дупнишкия наркобос Коко Клисарски, който не бе открит и след обявянето му за общодържавно издирване. Говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова обясни, че европейската заповед за задържането на Клисарски е издадена от наблюдаващият прокурор по делото му Камелия Стефанова.
Коко Клисарски бе обявен за общодържавно издирване на 21-и май, като 4 дни преди това във вилата му в село Самораново спецченгета откриха нарколаборатория.
В продължение на 3 дни полицаите от Дупница се опитваха да го открият на познатите адреси, но от него не бе останала и следа.

При акцията в село Самораново бяха открити 8.87 кг канабис, 920 гр. кокаин, 16.140 кг амфетамин, 1.132 кг метамфетамин, 1.598 кристално вещество с неустановен състав, 12.5 л диетил етер, 2.5 л тулол, сярна киселина, шишета с метанол, множество шишета с различни надписи и неустановено съдържание, туби с течност и различно количество – прекурсори, 3 кашона с лабораторна стъклария и 14 листа рецепти за смесване на съставки.


Коко Клисарски беше на свобода от няколко месеца, след като излежа присъдата си от месец октомври 2009-а година за побой над общинския съветник от Благоевград Румен Калайджиев. Той бе осъден на още 2 години и 8 месеца, докато излежаваше в Софийския затвор другата си присъда си за притежание на накротици след акция на ГДБОП. Доведен на делото за побой под конвой, Коко Клисарски се призна за виновен и освен ефективната си присъда, той трябваше да плати 15 000 лева обезщетение на общинския съветник от Благоевград Румен Калайджиев за побоя, който му е нанесъл на 3 юли миналата година в района на хижа „Ловна”.
Коко Клисарски е подсъдим в момента и по дело за запплаха за убийство, отправено към бившата му съпруга Милена. По това дело се очаква на следващото заседание наблюдаващият прокурор да поиска промяна на мярката за неотклонение от подписка в задържане под стража.
Коко Клисарски бе нарочен за наркобос в Дупница след акцията на спецслужбите през месец август 2003-а година, когато главен секретар на МВР бе премиерът Бойко Борисов. Тогава бе оповестено пред медиите, че е разкрита най-голямата нарколаборатория за производство на синтетични наркотици- 50 кг. хапчета и над 150 кг. амфетамини на прах. По-късно се оказа, че въпросните хапчета са били за главоболие, а машината е за производство на сладки. Така Коко Клисарски и бивши служители на Балканфарма, които също бяха задържани, бяха напълно оправдани.
Последно срещу него има и образувано дело за закана за убийство.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети