Конкурсът за управител на ВиК отначало

Даниела Методиева
09.07.2012
размер на текста:

Отново ще има конкурс за управител на общинското дружество ВиК-Дупница. Това стана ясно от докладната, внесена от кмета Методи Чимев за предстоящата сесия на местния парламент в петък. След като тя бъде гласувана и обявата остане на сайта на общината 14 дни, ще бъде насрочена и процедурата и приемането на документи на новите кандидати.
Както бе оповестено след провала на провелия се вече конкурс за управител на водното дружество, ще има промяна в критериите за бъдещите участници. Всъщност, оказва се, че промяната е само една, и тя е свързана с образованието на кандидатите. Така че освен с техническо, те могат да бъдат и с икономическо образование. Защото още преди кметът на Дупница да се съобрази със становището на конкурсната комисия и да подпише тяхното становище, че нито един от кандитатите не е одобрен, председателят Пламен Стойнев обясни, че е по-добре бъдещият управител да има преди всичко икономически познания, отколкото технически. Какъвто беше примерът с временно изпълняващия длъжността управител Александър Перухов, който като инженер бе представил отлични познания, но членовете на комисията не одобриха неговата програма за управление именно в икономическата й част. А според съветникът от Атака и член на комисията Методи Стойнев по-добре е бъдещият управител да бъде с икономическо образование,защото за поста управител на ВиК това е много по-важно, отколкото да има чисто технически познания.
Новият конкурс ще се проведе, въпреки, че всички работници от общинското дружество представиха подписка, в която настояват кметът Методи Чимев да остави на поста временно изпълняващия длъжността Александър Перухов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети