БСП събра 800 подписа за два дни срещу скъпата синя зона

Десислава Панайотова-Янкова
09.07.2012
размер на текста:

Разликата не само в работното време, но и в дните на работа на синята зона не беше оповестена предварително, но вече е видима с различните табели на парка и пред хотела. Снимки: dennews.bg

БСП-Дупница събра 800 подписа срещу скъпата синя зона и налагането на такса за паркиране и пред извънградския парк Рила само за два дни.
Социалистите не изчакаха официално разрешение за разполагане на подписката от кмета Методи Чимев, притеснени от избухване на гражданско неподчинение и физическа разправа между служителите на синята зона и граждани.
„Не може да чакаме кмета да даде разрешение, защото напрежението сред гражданите вече придобива застрашителни мащаби. Показателно е, че през уикенда събрахме 800 подписа. Днес подписката ще бъде свалена на площада. Искаме да съберем максимален брой подписи, които да депозираме на предстоящата сесия на Общински съвет”, коментира за dennews.bg местният лидер на БСП Станислав Павлов. Той и колегата му общински съветник Иван Ибришимов не само лично са организирали подписката, но сами са събирали подписи на парка.
Днес Павлов уточни, че с внесената от БСП докладна в петък се иска връщането на старата такса от 50 стотинки, но не за старите граници на синята зона, а за новия по-малък обхват, както и отпадането на таксата за паркинга пред парк Рила.
До Павлов са постъпили и редица сигнали от граждани за това, че такса за паркиране при парка се събират и през уикенда, макар че синята зона се плаща само в работни дни.
„Докато лично бях на парка дойдоха група софиянци, които не можаха да повярват, че се събира такса за парк, каквито няма в столицата. А на всичко отгоре се събира и през почивните дни, което е извън всякакви правила за синята зона”, обясни още Станислав Павлов.
При гласуването на докладната за включването на парка в синята зона работното време не беше коментирано. Както писахме по-рано, след като граждани се оплакаха, че такса се събира след 18 часа, стана ясно че всъщност паркинга на парка е с различно работно време. В синята зона се плаща от 8 до 18 часа, а на парка от 10 до 20 часа.
Сега пък става ясно, че за таксата на парка няма дори почивен ден. На табелата пред входа на паркинга на парка с големи букви е написано „Всеки ден” за работното време. За разлика от табелите на синята зона в центъра на Дупница и платените паркинги, където е изписано, че работното време от 8 до 18 ч. важи само в работни ден.
„Това е абсолютно нарочно. Дерат ни кожите, но защо ние хората да плащаме кражбите на други?!”, питат дупничани.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети