Никотинова зависимост праща женски орангутан в изгнание

dennews.bg
08.07.2012
размер на текста:

Женският орангутан Тори от зоопарка в индонезийския град Суракарт на остров Ява ще бъде заточена на далечен остров в средата на езеро заради страстта й към пушенето, съобщи местния информационен сайт Bikya Masr.
До тази мярка управата на зоопарка и Центърът за защита на орангутаните прибягват с единствената цел да отучат дамата от вредния й навик. До никотиновата страст Тори била доведена от посетители на парка, които хвърляли фасовете в клетката й. Тя пък по техния пример хващала остатъците от папиросите и ги допушвала старателно. Така Тори постепенно се превърнала в страстна пушачка, а това съвсем логично довело и до влошаване на здравословното й състояние. Директорът на Центъра за защита на орангутаните Даниек Хендарто припомня, че орангутаните имат 97% генетично сходство с хората, така че за Тори било съвсем нормално да имитира вредния порок на човеците.
Всъщност Тори не е съвсем наказана, защото тя ще бъде на острова с партньора си. Така ще може да се отдаде само на любовни изкушения. А след завръщането й отново в парка, всички гости ще бъдат следени много внимателно, за да не я върнат пак към страстта й към цигарите.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети