Жители на жк „Елица” търсят спасение от бурени, прахоляк, кал, змии и кърлежи

dennews.bg
08.07.2012
размер на текста:

В отворено писмо до кмета на Дупница Методи Чимев, председателя на местния парламент Ивайло Константинов и до редакцията на dennews.bg, жители на жк "Елица" искат да им бъде обърнато внимание и най-после оказано съдействие за решаване на проблеми, трупани в продължение на повече от 20 години.
Публикуваме пълния текст на отвореното писмо, както и снимки, изпратени ни от читателите от жк "Елица" на служебната ни поща и публикувани на страницата ни във Фейсбук.


Отворено писмо


До:г-н Методи Чимев
Кмет на община Дупница

копие: г-н Ивайло Константинов
Председател на Общински съвет гр. Дупница

копие: DenNews.bg


Уважаеми господин Чимев,
Уважаеми господин Константинов,
Уважаеми журналисти от DenNews.bg ,


Ние, жителите на ж.к. „Елица” – новата част, но уви вече не съмсем нова, а на повече от 20 години, се обръщаме към Вас, както е казал народът „Надеждата умира последна!”.
Тогава деца, сега родители, а почти нищо не се е променило.
Тогава играехме сред новите и спретнати блокчета, но в прах, кал, мръсотия...Детската площадка беше недостижима мечта, асфалтът - мираж...
Сега, двадесет години по-късно, децата ни играят като нас, дано детството на внуците ни е по-различно!
Едва преди няколко години, един кмет задели малко средства и успя да асфалтира част от пространството, но повече не можа – уви, точно тогава му свърши мандатът.
Някак забравени сме – там, встрани.


Зимата сме блокирани. Според общинска служителка, към която се обърнахме тази зима, второстепенните улици били наша грижа. Ако през всичките тези години, родителите ни, а сега и ние, не бяхме толкова съвестни данъкоплатци, щяхме да си купим снегорин, асфалт да положим и детска площадка да изградим.
Лятото децата ни играят на т.н. детска площадка, изградена от същият този кмет, който се сети за нас – зловещо гола, с три пейки и два буренясали пясъчника, с разбити и тревясали плочки... Тревата на места е с човешки ръст. Видимостта е силно ограничена, което не изключва пътни произшествия. Змии, кърлежи – всичко си имаме. На този сигнал пък от общината ни отговориха, че ако евентуално се намери препарат, ще напръскат.
Опитваме се да поддържаме до колкото можем, но няма как да положим асфалт, да пръскаме срещу кърлежи, да ловим змии...


На мястото на този треволяк имаше градинки, но преди няколко години ни принудиха да ги развалим – незаконни били. Да, но поне беше чисто и красиво. А сега, тази законна джунгла хубава ли е?
Няколко пъти, една от улиците ни беше затваряна, с мрежа. Вместо, както е по план и тя да бъде 6 метра, в момента имаме горска пътечка от 20 сантиметра и тя отново е затворена. В момента там се изгражда гараж, а улицата отново е мираж.
Уважаеми управляващи,
толкова много жалби и подписки има. Не обвиняваме Вас, а всички управляващи през тези над 20 години. Длъжни сме да продължим, защото сме отговорни пред децата ни и техните деца.


Г-н Кмете, ще представим отново и на Вас всички жалби до момента и снимков материал и Ви молим, заповядайте на място да се запознаете с условията, при които живеем и играят децата ни.

 

С уважение: жителите на ж.к.”Елица”


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети