Криминалисти иззеха 33 крадени двигатели от „БМВ” със заличени номера

dennews.bg
07.07.2012
размер на текста:

33 двигатели със заличени номера от различни модели на „БМВ” иззеха служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник и колегите им от Първо РУП, информират от Пресцентъра на МВР. Акцията е проведена при продължаващите процесуално-следствени действия във връзка с взривения банкомат в пернишкия кв. „Тева” преди три дни. Криминалистите претърсили жилищни и стопански помещения на ул. „Средна гора” в областния център, собственост на 68-годишна перничанка. Проверявайки гараж за лек автомобил, органите на реда се натъкнали на цял склад за луксозни двигатели от различни модели на марката „БМВ”. При огледа се установило, че голяма част от моторите са със заличени идентификационни номера. По първоначални данни двигателите са сваляни от крадени автомобили и са предназначени за продажба на трети лица. В гаража на ул. „Средна гора” били оставени в рамките на около месец от криминално проявения М.М./34 г./-Меткето. Предстои назначаването на експертизи, които да установят произхода на двигателите и евентуалните автомобили от който са сваляни.
В началото на тази година Меткето, заедно с още шестима перничани бяха задържани за кражби на множество авточасти, аксесоари и над 100 бойни патрони за пистолет „Макаров”.
При вчерашната акция е задържан криминално проявеният Р.А./35 г./ - Симбад и 29-годишния М.В.–Пикьора. Предстои изясняване на съпричастността им към взривения банкомат и откритите БМВ – двигатели.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети