15 полицаи охраняваха 5-има собственици на фирми на протест за неиздължени пари

Даниела Методиева
04.07.2012
размер на текста:

15 полицаи бяха ангажирани в охраняването на днешния протест на собственици на дупнишки фирми, които за пореден път застанаха пред офиса на „Рила газ” заради неизплатените им все още възнаграждения за извършените изкопни работи по полагане на тръбите за изграждащия се газопровод. Оказа се, че униформените значително превишаваха броя на недоволните, тъй като в уречения час пред офиса на компанията се появиха само 5-има собственици на фирми и нито един от техните работници. Изключение направиха шофьорите на багери и фадроми, които спряха на пешеходната пътека, внесоха само смут в движението на една от най-оживените улици в града „Цар Освободител” и бяха причина за разправии между полицаите и собствениците на фирми.

 


И днес за пореден път собствениците на дупнишки фирми, участвали в газификацията на града поставиха ултиматум, че ако не им бъдат изплатени 300-те хиляди лева за свършена работа, след 5 дни ще започнат да разкопават трасето. В молбата си до кмета с искане да им бъде разрешен протеста собствениците на фирми заявявят, че искат да кажат „Стоп на мафията и корупцията в Дупница”.
Общинският съветник от БСП Иван Шопов за пореден път припомни, че и на него и на останалите фирмаджии не е оказано никакво съдействие досега, за да си получат полагащото им се по договора с фирма „Риф-България”. Която се оказа, че е била наета от подизпълнителя „Балканинженеринг 2” в пълно противоречие с изискванията по договоро с основния изпълнител „СиСиСи Болоня”. Обявения фалит от Риф-България дупничани определиха като начин да се избегне тяхното плащане.

 


Сред фирмите, които са се оказали ощетени от схемата e и "Дартрейд", чийто управител е общинския съветник Иван Шопов, както и фирмата на бившия кмет на Дупница Атанас Янев „Специалремонт”.
Интересен бе и фактът, че в молбата до кмета Методи Чимев към имената на собствениците на протестиращите фирми бяха и добавени физически лица. На въпрос кои са въпросните ощетени физически лица, Иван Шопов обясни, че това били наетите без договори работници от ромските махали, които пък били най-ощетените.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети