Четата на Цецо преби Дружина Полска с 3:1

dennews.bg
31.07.2012
размер на текста:

Снимка: БНТ

Българският национален отбор по волейбол постигна феноменална победа над тима на Полша на Олимпийските игри в Лондон. Нашите разбиха Дружина Полска с 3:1 (22:25, 27:29, 25:13, 23:25) в мач, продължил повече от 2 часа.
В първия гейм играчите на Андреа Анастази взеха преднина в началото, но българите намериха сили да отвърнат и изравниха в средата на частта. Постепенно Цветан Соколов и компания се разиграха и измъкнаха победата в гейма на 22 точки за 1:0 за България. Втората част предложи истинска битка на игралното поле, като благодарание на себераздаването си нашите момчета геройски стигнаха до успех с 29:27 и 2:0. В третия гейм последва разконцентриране в българските редици, което бе използвано от Полша. Така победителите от последното издание на Световната лига намалиха с лекота на 2:1, като затвориха частта на 13 точки. В четвъртия гейм обаче България върна истинското си лице и след гонитба в резултата “лъвовете” пречупиха полския отбор при 25:23 и 3:1 за нашите момчета.
Неудържимият Цветан Соколов бе с основна заслуга за победата ни. Бившият играч на Марек Юнион-Ивкони наниза впечатляващите 28 точки, а с 12 се отличи Тодор Скримов.
Това бе втори пореден успех за състезателите на Найден Найденов на Олимпиадата след чистото 3:0 над Великобритания.
Следващата среща на България е в четвъртък, като играем с тима на Австралия.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети