Над 2000 дка широколистна гора в пламъци в Хасковско

DenNews.bg
31.07.2012
размер на текста:

Над 2000 декара широколистна гора горят край хасковските села Любеново, Брягово и Родопи. Пожарът бушува втори ден, като все още не е овладян. В погасяването са включени 200 пожарникари, горски и доброволци. През цялата нощ пожарът е наблюдаван от огнеборците, чиято основна задача е да възпрат разрастването му към селата и разположеното в близост военно поделение Корен.
700 дка от засегнатата площ са общински широколистни гори, останалите са сухи треви и храсти, информират от пресцентъра на МВР.
На терен работят пожарникари от Хасково, Димитровград, Харманли, Кърджали, Пловдив, Първомай и Асеновград, групи от горското стопанство, военнослужещи и доброволци от близките села. От три страни пожарът е ограничен и пътят на огъня към село Родопи е пресечен. Фронтът на пожара е 7-8 км в землищата на селата Брягово и Любеново. Няма опасност за населените места, няма пострадали хора. Създадена е организация за овладяване на огъня и той се гаси от две страни. В района е съсредоточена пожарна и тежка верижна техника, която прави просеки в гората. Действията се ръководят от щаб, начело с областния управител на Хасково. При необходимост в гасенето ще бъдат включени и екипи на ГДПБЗН от съседните области.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети