„Арена Самоков” приютява Марек Юнион-Ивкони в Шампионската лига

DenNews.bg
30.07.2012
размер на текста:

Волейболният първенец Марек Юнион-Ивкони ще играе домакинските си срещи от Шампионската лига в зала „Арена Самоков”. Такова е решението на ръководството на клуба, след като залата в Дупница не отговаря на изискванията на международната федерация, а благоевградската „Скаптопара” също не е годна да приеме срещи от най-силния клубен турнир. Оказа се, че твърде малкото помещението за пресконференции в „Скаптопара” е един от недостатъците, който може да донесе на Марек и солена глоба, уточнява bgvolleyball.com. Освен това, залата в Благоевград има и куп други кусури.
“В интерес на истината се оказа, че залата е проектирана така, че трябва да се мести цялото игрище с 2 метра, а това няма как да стане. Като прибавим и другите по-дребни детайли, просто няма смисъл да се рискува”, обясниха от дупнишкия клуб.
Марек Юнион-Ивкони е в Група F в Шампионската лига, заедно с отборите на Нолико (Белгия), КАИ Теруел (Испания) и Аркас Измир (Турция). Първият мач на дупничани е на 24 октомври в Измир, а седмица по-късно Марек приема Нолико в „Арена Самоков”.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети