ГДБОП разби група за разпространение на наркотици

dennews.bg
28.07.2012
размер на текста:

Група за разпространение на наркотици, е разбита при операция на ГДБОП на територията на София и Велико Търново, информират от Пресцентъра на МВР.

Съвместните действия на антимафиотите от отдел „Наркотици“ в ГДБОП и колегите им от В.Търново са предприети след разследване за предстояща сделка с наркотици. Така вчера в момент на покупко - продажба на територията на столицата са задържани софиянците Е.М. /23г./ и Н.Б. /27г./, и жителите на старата столица Х.И. /25г./ и Й.К. /24г./. Трима от тях – Н.Б., Х.И. и Й.К., са с множество регистрации за притежание на наркотици, увреждане на чуждо имущество, кражба на автомобил. Н.Б. и Х.И. са излежавали и присъди.
Последвали претърсвания на различни адреси в София и на двата автомобила – „Тойота“ и Фолксваген голф“, с които квартетът се придвижвал. Открити и иззети са над килограм амфетамин, килограм марихуана – тип „холандец“, 21 пакетчета от същата дрога - приготвени за улично разпространение, шест мобилни телефона, две електронни везни и 3 500 лева. В домовете на великотърновците е намерена също електронна везна, растение канабис, достигнало височина 60 см, както и компютърна конфигурация. Четиримата мъже са задържани в рамките на 24 часа.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети