Майката на Хари Потър си строи свой замък Хогуортс

DenNews.bg
27.07.2012
размер на текста:

Създателката на поредицата за момчето магьосник Хари Потър, Джоан Роулин има намерение да материализира от цимент и тухли магическият замък Хогуортс. Феновете на книгите на Роулинг и филмовата поредица познават добре замъка, като училището по магия, в което Хари Потър и компания не само развиват свръхестествените си умения, но преминават и през какви ли не изпитания.
Идеята на Роулинг, която преди магьосническата поредица, разчита само на помощи за безработни, е да похарчи 150 000 паунда за строежа на замъка в имението си в Единбург.
След като натрупа милиони от продажбата на книгите и фимлирането на историите за Хари Потър, за Роулинг няма финансова пречка да сбъдне идеята си. Единственото препятствие, което се очертава пред нея е, че трябва да изчака строително разрешително от властите, тъй като кулите на замъка са прекалено високи.
Британската писателка радва милиони деца по света с чудноватите си истории за магии и битки между доброто и злото, а сега е решила да зарадва собствените си наследници-9-годишният Дейвид и 7-годишната Макензи.
Имението от ХVІІ век, където днес живее семейство на Роулинг, бе закупено от писателката през 2009 г., пише РИА "Новости", цитирана от БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети