Награждават полицаите от Варна, спасили потъващия автобус

dennews.bg
27.07.2012
размер на текста:

Полицаите от Второ РУП – Варна, които спасиха тази сутрин 18 души от автобус ще бъдат наградени от директора на ОД МВР – Варна комисар Димитър Димитров, информираха от Пресцентъра на МВР.
Предложението е на началника на Второ РУП главен инспектор Чавдар Нанков.
Тази сутрин около 6.10 ч. бе получен сигнал, че автобус с пътници е навлязъл в подлеза до “Пикадили парк”, въпреки че районът бил наводнен от ВиК-авария. На място незабавно пристигнал автопатрул в състав старши полицай Николай Маринов, полицай Пламена Николова и стажант-полицай Александър Генов. След като установили, че водата е достигнала ниво на около 70 см от покрива на автобуса, тримата преценили, че животът на 18-те души е в опасност. Нямало време да чакат екип на “Гражданска защита” и светкавично започнали да действат. От камион, паркиран наблизо взели въже, с помощта на което Маринов и Генов превели с плуване през дълбоката вода пътниците от автобуса. Там ги пресрещала колежката им, която извеждала хората на безопасно място. Последен от автобуса е изваден и водачът.
Спасителната операция, която била ръководена от дежурния офицер във Второ РУП Стоян Илиев, продължила около 40 минути. През това време никой не е пострадал и не е наранен.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети