Зарев ще съди гербера, разобличил го в конфликт на интереси

Десислава Панайотова-Янкова
26.07.2012
размер на текста:

Председателят на ОбС-Бобов дол Огнян Зарев не само ще обжалва решението на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси пред съда, но и ще заведе дело за клевета срещу гербера Венцислав Симеонов, който подаде сигнала.
Както писахме, след извършена проверка по сигнал на Симеонов комисията по конфликт на интереси установи, че Зарев и четирима общински съветници от ПП Лидер са в конфликт на интереси и икономическа зависимост от енергийният бос Христо Ковачки и дясната му ръка Никифор Вангелов. Конфликтът на интереси на ОбС-шефа, Атанас Каптиев, Илиян Илиев, Емил Емилов и Иван Лазаров е установен във връзка с гласуваната от тях докладна за отдаване под наем на помещения в общинската болница „Д-р Стоян Сантев” на Медико-дентален център-ОЗОК-София без провеждането на търг и конкурс. Самият център е в икономическа зависимост от Христо Ковачки като едноличен собственик и собственик на мажоритарни акции в дружествата, чиято собственост е центъра. (Припомнете си статията ТУК)
В петък изтича крайният срок за обжалване на решението на комисията пред Върховен административен съд.
„Разбира се, че ще обжалваме решението пред съда. И не само. Ще заведа дело срещу въпросния господин за това, че урони престижа ми и ме оклевети. Тези хора, които съсипаха общината и са доказали, че не могат да се справят с нищо, нарочно ни клеветят. Действал съм в името на местното население, защото най-основният проблем е, че в Бобов дол няма елементарно здравно обслужване и общината не може да стои и да не прави нищо”, коментира Зарев.
Помолен да посочи имената на зложелателите, наричани от него „хората, които доведоха общината до фалит”, след като Венцислав Симеонов никога не е бил в управлението, Зарев каза:
„Той сам ще си каже кои стоят зад него. Аз няма да казвам имена засега, но съм абсолютно сигурен, че този господин не действа сам. Като е склонил да бъде написано неговото име под сигнала, той ще си има проблеми и ще си каже сам”.
Зарев отново попита какво би спечелил от отдаването на помещения в болницата без търг и конкурс на Медико-дентален център ОЗОК-София.
„Както знаете, работя като председател на Общински съвет без заплата. Това в цифри значи, че за 4-те години от мандата ще даря 50 000 лв. на общината. Това ли е печалбата ми? Какво ще правят тези хора, ако ги пуснем тях да управляват, като не могат нищо друго, освен да доносничат и клеветят”, изтъкна още Зарев.
Наши източници разкриха, че късно вчера е проведено заседание на общинските съветници от Лидер, БСП и ГЕРБ, на което е обсъдено до комисията за конфликт на интереси да бъде изпратена протестна декларация срещу решението, че петимата са в зависимост от Ковачки и Вангелов. Зарев обаче отказа да коментира дали наистина е имало такава среща.
„На 8 август ще се проведе сесия и тогава ще разберете повече. Засега казвам, че и петимата ще обжалваме и ще заведа дело срещу Симеонов. Ще има и други стъпки, но няма да ги обявя до сесията”, каза още ОбС-шефът.
На въпрос дали ще разчита на адвокат за процедурата по обжалването Зарев обясни, че ще се представлява сам, тъй като е „достатъчно добър адвокат”. Той не пожела да коментира факта, че до момента няма решение на комисията за конфликт на интереси, което да е паднало в съда.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети