Гласуват 4-ия вот на недоверие към кабивнета „Борисов”

dennews.bg
26.07.2012
размер на текста:

За днес в 9 часа е насрочено гласуването на 4-ия вот на недоверие в историята на кабинета „Борисов".
Според лидерът на БСП Сергей Станишев докладът на ЕК съдържа констатации, каквито никог досега не са правени за България. Нещо повече- според Станишев ЕК е вдигнала ръце от правителството.
Лютви Местан от ДПС - другата партия подкрепила внасянето на вота на недоверие - коментира, че от Жан Виденов насам всяко правителство има реализирана своя стратегическа цел.
Вече нямат значение правителствата, които идват и си отиват, заяви Иван Костов. Според него в доклада на ЕК се чете провал на европейското развитие на България.
Синята коалиция отказва да участва в гласуването на този вот, поясни тъмносиният лидер и изтъкна, че обществото ще изгуби много от гледането на тази зле скалъпена постановка. Няма да участваме пред днешните прояви на безсилие пред истинските проблеми на България, категоричен бе тъмносиният лидер.
За да има напредък, трябва да отбележим няколко консенсусни точки, които да се приемат от всички партии и да стана техен основен приоритет, заяви от своя страна доскорошният лидер на СДС Мартин Димитров.
Той подчерта, че досега всички отправят критики, но не е направено нито едно реално предложение за конкретни действия по повод доклада на ЕК.
Пленарна зала „живна", когато в самия край лидерът на РЗС Яне Янев по време на изказването си предложи на БСП да издигнат паметник на вътрешния министър Цветанов, задето министрите на тройната коалиция не са в следствените арести.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети