Историк сред кандидатите за шеф на ГУМ-Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
25.07.2012
размер на текста:

Снимка: Архив

Конкурсът за нов управител на ГУМ-Дупница събра най-много кандидати от всички проведени до момента конкурси за управители на общински дружества и директорски постове в кметската администрация. Всички петима кандидати, които са подали документи за шеф на търговския център са отговорили на условията и са допуснати до втори етап. Одобрените са икономисти и финансисти, но сред тях има и историк.
За поста ще се бори досегашният управител Миглена Вельова, а другите кандидати са Георги Николов, Пламен Каракашев, Калин Кацаров и Милена Генова.
Те ще имат точно 14 дни да напишат програма за развитие и управление на ГУМ за 3-годишен период. До 31 юли ще получат отчетите, финансовия баланс и параметри на дружеството, договорите за наем и други нужни им за изготвяне на стратегията за управление документи. Програмите си кандидатите трябва да представят до 14 август, след което 9-членна комисия с председател общинският съветник д-р Матей Попниколов ще оцени стратегиите. Тези които са се справили добре ще минат и на интервю с комисията по избор.
Една от причините за високия интерес към конкурса със сигурност е сравнително стабилното финансово състояние на дружеството. От години ГУМ е на печалба от порядъка на 50-20 хил. лв. на година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети