Прокуратурата в Дупница протестира оправдателната присъда на депутатския братовчед Георги Гущеров

dennews.bg
25.07.2012
размер на текста:

Прокуратурата в Дупница протестира оправдателната присъда на братовчеда на депутата Емил Гущеров- Георги Гущеров по делото за кражба на скрап от Локомотивно депо.
Георги Гущеров бе оправдан по повдигнатите срещу него обвинения, съдията по делото Илиана Димова отхвърли искането на наблюдаващия прокуроро Михаил Крушовски на подсъдсимият да получи присъда от 1 година и да бъде лишен от правото да заема постове в държавни или общински структури.
Сега делото срещу депутатския братовчед ще бъде гледано на следваща инстанция пред Кюстендилския окръжен съд, като датата за поредното заседание все още не е насрочена.
Георги Гущеров, който бе и кандидат за кмет на село Яхиново на последните местни избори, бе привлечен като обвиняем 4-и април миналата година заради това, че като изпълняващ длъжността инженер-технолог в Локомотивно депо в Дупница на 15-и март е разпоредил на шофьора на фирмата за изкара 2 тона желязо от нарязани за скрап вагони. Товарът е бил предназначен за най-близкия пункт за изкупуване на метали „Промишлени суровини” ООД., като преди това Гущеров се обадил на служител там, за да му каже, че ще му прати нещо. След което служители на Транспортна полиция установили на място, че камионът е обект на кражба
Цената на изнесеното по разпореждане на Георги Гущеров желязо е 790 лв. и 40 стотинки.
Името на Георги Гущеров нашумя миналата година, след като той бе издигнат за кандидат-кмет на село Яхиново от ГЕРБ. Тогава стана известно, че е и подсъдим по делото за кражба.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети