Черноморец: Боби Михайлов вън!

DenNews.bg
24.07.2012
размер на текста:

Ръководството на Черноморец (Бс) официално поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Причините, които изтъкнаха от клуба са три - пренареждането на евроучастниците и скандалните случаи с футболистите Анисе и Платини, отишли в ЦСКА. „Настояваме президентът на БФС Борислав Михайлов незабавно да подаде оставка. Под негово давление се нарушават наредбите. Тези нарушения потъпкват правата на клубовете. Конкретно визираме три случая”, отсече изпълнителният директор на клуба от Бургас Пламен Киряков, цитиран от Спортал.
Първият случай, който визират от Черноморец е промяната с регламента в турнира за Купата на България. „Неясно защо се пренареждат участниците в европейските клубни турнири и Черноморец търпи негативи. Не е ясно защо и с каква цел се прави. Ще заведем дела срещу БФС и ще търсим имуществена отговорност от централата. На каква база Локомотив (Пд) участва в Европа, след като в наредбата на БФС ясно пише, че четвъртият в първенството има право да играе в Европа. На базата на какво бе решено това - защото ще нарушим европейски схеми, нима нямаме стадион, треньор, отбор”, пита Киряков.
Вторият случай е за футболиста Абел Анисе, преминал в ЦСКА. „БФС намери начин да картотекира Анисе, но не намери време да се произнесе дали ЦСКА подлежи на санкции”, обяснява шефът на Черноморец.
Третият случай е за друг играч, отишъл при „червените” - Мишел Платини. „Издаване неправомерно лиценз на ЦСКА за три години заради Платини. Искаме лицензирането да се прави директно от комисиите на УЕФА, защото БФС узаконява беззаконието. ЦСКА ни каза: "вземете тези пари, защото и тези пари няма да видите. Имаме лоби и договорки. Решението ни да излезем с това становище до голяма степен е продиктувано от срещата ни с ЦСКА. Да се уреждат взаимоотношенията между клубовете под натиск. Не може президентът на БФС да дава съвет как един от клубовете - в случая Черноморец, да бъде прекаран. В случая БФС трябва да е арбитър на клубовете. Искането за оставка е по-скоро морален акт. Но ако г-н Михайлов не вземе решение какво да прави, сме готови да предприемем следващата стъпка. Трябва през следващата година да се свика конгрес на БФС. Трябва да има мандатност на президента на БФС. Не може да има доживотни постове", коментира още Киряков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети