Сред караници и нападки съветниците узакониха левчето за синята зона и платения паркинг на парка

Даниела Методиева
24.07.2012
размер на текста:

Левчето за синята зона и платения паркинг при парк Рила остават. Това стана ясно след днешната 2-часова сесия на местния парламент, в която съветници се нападаха един друг и обвиняваха в грехове и конфликти на интереси. На фона на словесните им боричкания основната тема бе изместена и в края на краищата се стигна до очакваното гласуване- 18 от съветниците вдигнаха ръце против предложението на колегите си от БСП да отпадне платения паркинг на парк Рила, както и да бъде намалена таксата за час престой от лев на 50 стотинки. Не бе прието и предложението да бъде възстановена и дневната такса за престой на 2 лева. А още преди да почнат дебатите, председателят на местния парламент Ивайло Константинов обясни, че с въвеждането на платения паркинг на парка общинатаще може да покрие част от разходите за поддръжката му. Защото и без това сегашното общинско ръководство се чудело как да покрие задълженията, оставени от предшествениците чрез натрупването на дългове от над 20 милиона лева.
Председателят на групата съветници от БСП Станислав Павлов, които внесоха докладните за днешната сесия обяви, че не е редно да се събира такса за паркинга пред парка, при положение, че той е извън пределите на града. Той обърна внимание и на факта, че общината не е търговско дружество, което непременно трябва да е на печалба. При което колегата му от ГЕРБ д-р Матей Попниколов скочи и обяви, че именнотези разсъждения на Павлов очертават разликата между лявото и дясното и мисленето на левия от десния човек. И че на общината трябвало да се гледа като на едно семейство, което не трябва да харчи повече от това, което изкарва. В защита на Павлов се изказа съветничката от ОДС д-р Лорета Николова, която отново защити тезата, че по-нормално и не толкова стресиращо за дупничани би било да плащат еднократна такса в рамките на 2 лева, отколкото да си поглеждат часовниците и да тичат към паркинга, за да не им сложат скоби на колите. Д-р Николова дори поиска и да бъде направена корекция и въвеждане на преференциални такси за лекарите и медицинския персонал, на които им се налага да паркират в обсега на синята зона и платените паркинги по време на работа с пациенти. Това бе прието доста остро от колегата й от ДСБ Стоян Шушков, който веднага обяви, че лекарите нямат никакво право на подобни претенции, още повече, че по доста съмнителен начин са се сдобили с кабинетите си в ДКЦ-1 и дори нямали дял от общите части. А д-р Николова го призова да бъде по-сдържан в изказванията си, още повече, че не е наясно със сделката, която била перфектна и всички лекари с кабинети в ДКЦ-1 имат нотариални актове, които доказват правото им на собственост е делът им към общите части на сградата. И помоли и Стоян Шушков и лидерът на Атака Методи Стойнев да си замълчат, защото и двамата са в доста голям конфликт на интереси с изпълнението на общинска поръчка.
Бившият директор на механото Иван Фулев пък отсече, че всичките разговори в общинския съвет са просто една кокошкарска история и щом народните избраници са решили да се плащат таксите и за синята зона и за парка, значи дупничани са длъжни да го правят.
Директорът на ТЕЦ Бобов дол и председател на групата на Лидер Владимир Владимиров изрази своето искрено съчуствие към тези хора, които не могат да отделят лев или два, за да си платят за паркиране в синята зона или паркингите в Дупница. И отсече, че все пак той и колегите му в залата все пак представляват общинския съвет и не могат да откликват на всяко желание на гражданите. И не би трябвало да си поддават на всякакви мнения, защото специално на парка са инвестирани милиони левове от джоба на данъкоплатеца
Докато съветниците се надцакваха с приказки, управителят на общинското предприятие „Паркинги и гаражи” Елена Малчева ги скастри и дори обвини, че именно те са най-големите нарушители, които паркират колите си по ливадите, за да избегнат таксата от 1 лев престой на паркинга при парка.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети