Днес парламентът гласува вот на недоверие на правителството

DenNews.bg
24.07.2012
размер на текста:

Бойко Борисов Снимка: dnevnik.bg

Днес депутатите ще гласуват вот на недоверие на правителството „Борисов”, внесен от БСП-лидера Сергей Станишев и парламентарната група на Коалиция за България.
Вотът на недоверие бе внесен на 19 юли, като той е подписан от 74 депутати от БСП, ДПС и независими народни представители. Мотивите за за него са провала на правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи.
Вчера от ДСБ обявиха, че няма да присъстват на дебатите и гласуването.
Във внесения документ се казва: „Най-уродливата проява на тази политика е системният натиск върху съдебната власт с цел тя да бъде подчинена на изпълнителната. Не са случайни и заключенията в доклада на ЕК, че "все още стоят открити въпроси относно независимостта на съдебната власт", че "независимостта на съдебната власт също бе поставена под въпрос, след като отделни съдии бяха пряко критикувани от политическите среди" и, че "основни принципи като независимостта на съдебната власт невинаги бяха напълно спазвани".
След гласуването на вота, парламента ще продължи с дневния ред, в който втора точка е второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата.
На второ четене ще бъде разгледан законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, както и Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Руската федерация във връзка с организирането на ремонта и модернизацията на вертолети Ми-17 (Ми-8), Ми-35 (Ми-24) и техните модификации на територията на България. Ще бъдат обсъдени на първо четене на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за администрацията.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети