Моделът Александрина Игова: Тънка е границата между чара и кича

Светлана Пилева-Блатска
23.07.2012
размер на текста:

Тя е Мис Александрина. В ежедневието е със спортен екип, на модния подиум с изкусителна визия.
Тя е най-красивият подарък от Дупница за Благоевград. Най-красивата благоевградчанка в Дупница и най-известната дупничанка в Благоевград.
Тя е дупнишката корица на „Плейбой”. Момичето което лично Маги Вълчанова викна за кастинга на Мис Национален отбор.
На 23 г. Зодия рак. 87/59/90. Ето това е Александрина Игова.

 

 

 

-Александрина, последното предизвикателство, което си постави беше участието в конкурса Мис Национален отбор. Какво се случи?

 

-След като разбрах за конкурса, отидох на кастинг, но се получи много смешно, тъй като забравих да си оставя координатите за връзка. Организаторите обаче са ме харесали и ме издириха в социалните мрежи. Лично Маги Вълчанова, която е невероятен човек и професионалист, ми се обади да ме зарадва, че съм избрана. Така се включих в кастинга.

-Ти лично на кой национален отбор искаше да бъдеш талисман?

Може да съм модел, но при мен футболистите не са №1. Симпатизирам на националите по волейбол и тайничко се надявах да съм талисманът на момчетата на Олимпиадата в Лондон.

-Разкажи ни за самия конкурс, за съперничите...

Самият конкурс беше 2 седмици, като всеки ден репетирахме по 10-12 часа. Ежедневно давахме интервюта, ходехме на фитнес, тренирахме футбол, баскетбол и волейбол. Много от момичетата ми допаднаха и се сприятелихме. Е има и кифли, но според мен трябва във всеки конкурс да ги има, та те забавляват народа с искрената си глуповатост. Кифлите са част от пейзажа.


-Кога започна да се занимаваш професионално с моделство и конкурси и кой те запали?

Сама се запалих да ходя по конкурси, мисля, че имам мерките и визията. Първият ми опит беше, когато бях 17- годишна. На конкурса “Best Model” станах втора, след това направих фотосесия на яхтеното пристанища във Варна. Участвах и на конкурс в Атина. Там беше много яко, защото се запознах с много известния моделиер Панос. Много готин човек. Снимала съм испански каталози през лятото на 2010 г. последната ми фотосесия беше в едно казино в Благоевград. Общо взето обичам предизвикателствата и разнообразието. Спомням си за един голям гаф на конкурса “Мис лято 2009”. Тогава казаха моя номер на победителка и аз пристъпих напред, а в последствие изрекоха друго име. Чувствах се ужасно неловко, но това бързо се забравя.

-Снимала си се в клип на известна поп фолк певица

Да, през 2009г. ме поканиха да участвам в клипа на Яница „2 в 1”. Снимките ги правихме тук, край Дупница, на летището на с Крайници. Много се забавлявахме, имам чудесни спомени.

-Имаш титла за първо място от “Мис Благоевград 2010”?

Да, странно е, че съм от Дупница, а спечелих в Благоевград, но аз вече 5 г. живея и уча там и се чувствам вече като местна. Всяка година на този конкурс участват момичета от региона, не е за първи път миската да не е благоевградчанка.

-Каза че учиш в Благоевград, какво учиш, там ли живееш?

Тази година се дипломирах като бакалавър по специалност Публична администрация, смятам да запиша на есен и магистратура по същата специалност. Паралелно с това ще бъда трета година Международни икономически отношения. Уча редовно и двете специалности, много е трудно, особено съчетано с конкурси и фотосесии, но няма как. От половин година живея при приятеля си Петър Шевкенов в Благоевград, с него сме заедно вече две години.

-Разкажи за себе си, какви са мерките ти, как се поддържаш във форма?

Родена съм 1989 г. в Дупница, зодия рак съм. Висока съм 174 см, 53 кг. Мерките са ми 87/59/90. Спортувам, но не често, гледам да не ям по много и гледам да е нещо здравословно. Но страшно много обичам сладолед и това е изкушение на което никога не мога да устоя.

-Какво е мнението ти за българската жена? Умее ли да се облича добре?

Българките по принцип са много различни и чаровни жени. Не такова е мнението ми обаче относно облеклото и грима. Например този сезон на мода при обувките и дрехите са ярките цветове, но момичетата прекаляват със съчетаването им. Не ми харесва разголеността и съм на мнение, че и мъжете не си падат по цял ден да гледат голотии. Мисля, че жената трябва да бъде загадка за силния пол, да провокира с различността си, с остроумието си, а не непременно с първичното. Много е тънка границата между стилното и кича, но напоследък все повече хора я прекрачват, а това е в техен минус.

-Какви дрехи обичаш ти да обличаш в ежедневието?

Аз имам една проста максима-обличам се според настроението си. Днес съм на токчета, утре със спортен екип.

-Къде обичаш да почиваш?

Обожавам планината, харесвам и морето. Миналата година не можах да отида дори за малко на море, защото шефът ми не ме пусна, тази година съм решила да наваксам, но още не знам каква ще бъде дестинацията. Надявам се да си почина след тежкия лагер и подготовката за конкурса.

-Виждам, че караш БМВ какъв е модела?

Голяма фенка съм на марката БМВ, някакси ме допълват. Моята е кабрио 320I, много си я обичкам и ми върши работа. Надявам се някой ден да карам някоя нова и готина, но засега и това ме задоволява.

-Коя е темата от новините, която те вълнува на-силно?

Промените в Закона за горите и протестите на Орлов мост. Изключително много се вълнувам, когато става въпрос за природата. Дори си спомням миналогодишната забрана коне да се движат в планината, което е абсурдно, та тези животни са били винаги там. А защо забрана да няма за джиповете и бъгитата? Не знам , това е смешно просто.


Твърдо заставам зад еколозите и се надявам хората да се вразумят, да осъзнаят значението на горите и да не се доверяват на този и онзи.

 


 

Последни интервюта

Етикети