Прокуратурата рови в 31 банки за сметките на дупнишкия наркобос Коко Клисарски

dennews.bg
23.07.2012
размер на текста:

31 банки в страната ни трябва да предоставят информация за сметки, чийто титуляр е издирвания с европейска заповед за задържане дупнишки наркобос Коко Клисарски. Банковата тайна за сметки и влогове на Коко Клисарски ще бъде разкрита по искане на прокуратурата за налагане на глоба по повдигнатото срещу него обвинение по чл. 324 от НК след разкриване на нарколабораторията във вилата на баща- му бившият шеф на полицията в Дупница Евгени Клисарски в дупнишкото село Самораново.
Според този член от Наказателния кодекс глобата, която може да бъде наложена на Коко Клисарски е от 20 000 до 100 000 лева, тъй като след разбиване на нарколабораторията бяха открити и прекусори.
При акцията в село Самораново на 18-и май тази година бяха открити 8.87 кг канабис, 920 гр. кокаин, 16.140 кг амфетамин, 1.132 кг метамфетамин, 1.598 кристално вещество с неустановен състав, 12.5 л диетил етер, 2.5 л тулол, сярна киселина, шишета с метанол, множество шишета с различни надписи и неустановено съдържание, туби с течност и различно количество – прекурсори, 3 кашона с лабораторна стъклария и 14 листа рецепти за смесване на съставки.

4 дни след акцията Коко Клисарски бе обявен за общонационално издирване, тъй като не бе открит на нито един от познатите на полицията негови адреси, а в началото на месец юни наблюдаващият прокурор Камелия Стефанова издаде и европейската заповед за задържането му.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети