Над 1700 подписа срещу синята зона и платения паркинг на парка

Десислава Панайотова-Янкова
20.07.2012
размер на текста:

Идеяата е да бъдат събрани максимален брой подписи преди извънредната сесия във вторник. Снимка: dennews.bg

Над 1700 души са подкрепили подписката срещу новата цена на платеното паркиране в Дупница и включването на крайградския парк „Рила” в синята зона. Подписката е организирана от БСП, докато във виртуалното пространство сили все още събират две Фейсбук групи, но техни представители все още не са предприели нищо конкретно.
Социалистите разположиха маса за събирането на подписите на централния площад „Свобода” без да изчакат разрешение от кмета, тъй като той излезе в болнични или отпуск във вторник, а и през две седмици преди това не отговори на молбата.
Вече е насрочено извънредното заседание на Общински съвет, на което ще бъдат разгледани двете докладни, внесени от съветниците от БСП. Те предлагат да бъде върната старата цена от 50 стотинки за час, но не за старата по-широка площ на синята зона, а на новата по-стеснена. Другата им докладна е за изваждане на парк „Рила” от синята зона.
Всъщност именно насрочването на извънредната сесия принуди социалистите да изкарат подписката си на площада без да чакат разрешение, тъй като идеята е подписката да бъде представена на сесията.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети