Десни захапаха лидера на ГЕРБ-Сапарева баня, питат го опозиция ли е или не

Десислава Панайотова-Янкова
02.07.2012
размер на текста:

Калин Гелев (вдясно) единствен от опизицията подкрепи докладната за продажбата.

Десни захапаха лидера на ГЕРБ-Сапарева баня след днешната сесия на Общински съвет в курортния град, след като именно с гласа на Калин Гелев бе взето решение за продажба на апетитен имот до поликлиниката.
Към парцелът е предявен инвеститорски интерес, като коментарите са, че това е заявка на собственика на басейните и банята в града Кирил Илчев, който има намерение да разшири басейните. Преди дни Сапарева баня настръхна, че говтената продажба касае поликлиниката и парцелът й, но днес това бе отречено от кмета, а както става ясно от докладната въпросният земя се намира между банята и здравното заведение, без да влиза в границите му.
Според Росен Тимчев преди гласуването е била достигната устна договорка между представители на опизицията в ОбС и извън властта, ГЕРБ и Лидер да не подкрепят докладната. И всъщност уговорката е спазена от всички, без Гелев.
„За нас това решение е скандално, защото на този парцел може да се ползва минерална вода, а място ще се даде за жълти стотинки. Помнете ми думата. Питам Калин Гелве опозиция ли е или вече в с общинското ръководство?”, коментира за dennews.bg Тимчев.
Ето какво гласи и декларацията на ДСБ и СДС:
„Дясната опозиция за пореден път остро осъжда скандалните решения на ОС Сапарева баня за продажба на земя на смешни цени и с предварително уговорени купувачи, което става постоянен навик на общинското ръководство. Тъй като определящите се като опозиция общински съветници от групата Градим Сапарева баня са гласували „против” това скандално решение, за разлика от своя председател и представящ се за лидер на опозицията г-н Калин Гелев, бихме искали публично да отговори на следните въпроси:
По каква причина гласува различно от собствената си група съветници?
Получавал ли е телефонни обаждания преди гласуването от висши функционери на ГЕРБ с указания да подкрепи тази сделка?
Настояваме колегите от ГЕРБ да изяснят политическата си позиция дали са опозиция или подкрепят това общинско управление, а не да заблуждават обществото и
политическите си съюзници, че са опозиция, а да действат двулично в подкрепа на непрозрачни сделки.
Дясната опозиция в лицето на ДСБ, СДС, Обединени земеделци ще продължи да бъде против всяко решение, което е срещу интереса на жителите на Сапарева баня и в скоро време ще обяви публично скандални факти за финансовото състояние на лицата, които управляват града ни.”

По телефона Калин Гелев обясни, че не е получавал никакви обаждания, а е подкрепил докладната, защото е за развитието на общината.
„Гласувах „за”, за да не се говори, че Васил Лазов от Лидер е купен от кмета, каквито приказки циркулират в града. Винаги съм казвал, че ГЕРБ и аз сме опозиция на кмета, но и че подкрепяме развитието на общината. Винаги съм казвал когато се допуска грешка и съм имал позиция, в случая обаче няма нищо лошо парцелът да бъде продаден и басейните да се разширят. Сега предстои изготвянето на оценка, а след това и търг”, обясни Гелев.
Възмущението срещу него се зароди и покрай участието му в първия протест, организиран от кмета Сашо Иванов срещу ветото на президента върху Закона за горите.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети