Левчето за час в синята зона на Дупница прогони шофьорите

Купуването на стикер от живеещите в района не дава гаранция, че ще им се пази място

Светлана Пилева-Блатска
02.07.2012
размер на текста:

Най-посещаваното място от синята зона при Учителския институт беше почти пранзо. Снимки: dennews.bg

Двойната цена за паркиране в синята зона на Дупница намали значително желаещите да ползват този вид услуга в центъра на града. След направен от нас оглед на сините зони в центъра, установихме, че паркираните коли са доста са по-малко в сравнение с предишните дни, когато все още се плащаше по 50 стотинки престой за час.
Дупничани са несъгласни с приетите нови цени за час да плащат по 1 лв, а за цял ден по 10 лв. , тъй като работното време на синята зона е от 8 до 18ч.
Живеещите в центъра на Дупница ще се окажат в странен капан при купуването на полагащия им се стикер, което хем е свързано бъркане в джоба, хем не дава гаранция, че място за паркиране ще им се осигури.

 


“ Аз живея на централно място в града и искам да подам документи, за да получа стикер, с който мога да паркирам пред дома си. Процедурата обаче не е лесна. Първо трябва да докажа собствеността на жилището, след това и на автомобила, който ще паркирам. Трябва а представя платените данъци и такси, лична карта и гражданска отговорност. Ами ако някой злоупотреби с личните ми данни?, обясни пред dennews.bg разгневена дупничанка.
“Най-много съм притеснена от факта, че след получаване на стикера, който аз ще трябва да заплатя, мисля че 5 лв, ще ми отредят 3 места, на които имам право да паркирам.Аз как ще разбера кои са те? Ами ако и трите са заети? Е, тогава ще трябва пак да си платя левчето за час, което е недопустимо. Виновни ли сме, че живеем на центъра и че имаме коли, които искаме да спрем?, запита недоволната гражданка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети