Волейболен съдия от Дупница дебютира в Европа

Константин Соколов
19.07.2012
размер на текста:

Симеон Иванов

Първият международен рефер по волейбол от Дупница Симеон Иванов ще дебютира в европейските клубни турнири. От европейската централа обявиха вече нарядите за първите два кръга в турнирите. Иванов получи два наряда за срещи от мъжката надпревара за Challenge Cup – третият по-сила турнир след Шампионската лига и Купата на CEV. 35-годишният дупничанин ще направи официалния си дебют в Европа на двубоя между руския гранд Урал УФА и норвежкия Ниборг Берген, където ще е втори съдия. За първи арбитър на мача е назначен Клавс Рейзинс от Латвия. Двубоят между Урал и Ниборг ще се играе между 13 и 15 ноември, като домакинът трябва да определи точната дата. Симеон Иванов получи наряд като първи съдия за среща от втория кръг на Challenge Cup, но още не се знаят съперниците. Представители на родната Суперлига в турнира са отборите на КВК Габрово и ЦСКА.
Иванов получи отлични оценки за представянето си в родния мъжки и женски шампионат, като през месец април в Румъния изкара успешно изпита за международен рефер със… 100 от 100 възможни точки, което тогава втрещи представителите на Европейската съдийска комисия.
Последните международни изяви на дупничанина бяха на Олимпийската квалификация и финалите на Световната лига в зала „Арена Армеец” в София, където обаче той бе съдия на линията.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети