Бързи и яростни на „Осогово 2012”

DenNews.bg
19.07.2012
размер на текста:

Поредната порция високи скорости, палене на гуми и много адреналин предстои този уикенд в Кюстендил. Осоговският балкан посреща участниците от петия кръг на Националния планински шампионат "Осогово 2012". За 7-ма поредна година кюстендилският кръг от планинското първенство ще бъде на изпитаната писта в от село Богослов до местността "Студен кладенец". Организатори на спортното събитие са СБА - Кюстендил, с председател Валентина Георгиева, Община Кюстендил и Българската федерация по автомобилен спорт.
5-километровото трасе е идеално за планинска надпревара от национален мащаб с денивелация 355 метра и 36 завоя.
36 са заявилите участие наши пилоти в надпреварата. Сред тях са миналогодишния победител Николай Златков, както и доказани майстори зад волана като Илия Царски, Тихомир Златков, Даниел Живков и други. Единствената дама е Диана Стоянова, а на старт ще застане и кюстендилецът Христо Анев. Освен българските пилоти състезанието ще бъде уважено и от 3-ма представители на Гърция.
Председател на организационният комитет по провеждане на състезанието е кмета на Кюстендил Петър Паунов.
Официалното откриване на петия кръг от националния планински шампионат е в събота, 21 юли от 13.00 часа на пл. "Велбъжд". След него всички участници в надпреварата организирано ще бъдат изведени към старта, където в 14.30 часа ще започне и първата тренировка. Същинската надпревара е на 22 юли от 10.00 часа. Състезанието е в два манша, като вторият старт е в 11.30 ч. Награждаването на победителите в отделните групи ще започне в 13.30 часа на Студен кладенец.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети