Около 40 са били пътниците във взривения автобус на летището в Бургас

Десислава Панайотова-Янкова
18.07.2012
размер на текста:

Около 40 са били пътниците във взривения на летище „Сарафово” в Бургас автобус с израелски туристи. Световните медии вече съобщават за кървавата баня, а някои от тях вече наричат инцидента терористичен акт и атентат.
За момента МВР отказва информация. Агенция АФП съобщава за трима загинали, като цитира вътрешния министър Цветан Цветанов. Според нашите читатели в Бургас обаче става въпрос за поне петима загинали, сред които и шофьорът на българската туроператорска фирма. По данни на Нова телевизия е загинала и служителка на фирмата, която е посрещнала туристите и е трябвало да ги придружи до хотела им в Слънчев бряг.
Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветан Цветанов и външния министър Николай Младенов пътуват към мястото на трагедията. На там са се отправили и дипломати на Израел.
Във включване на TV7 експерт по сигурността обясни, че още от началото на годината българските власти са получавали предупреждения от Израел, че се готвят атентати в България. Като най-вероятни обекти на ударите са били посочени летищата и синагогите.
Болниците в Бургас продължават да приемат пострадали. Близо 10 души са в критично състояние. Според нашите хора в Бургас болниците имат нужда от кръв.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети