Бобов дол сведе глава, влиза във водната асоциация

Десислава Панайотова-Янкова
18.07.2012
размер на текста:

Бобов дол сведе глава и ще влезе мирно и кротки във водната асоциация за областта. Общинските съветници днес гласуваха единодушно докладна, с която натовариха градоначалника Кирил Станчев да участва в учредяването на ВиК асоциацията.
Втори рунд на срещата за учредяване е насрочена за утре в Кюстендил, след като първият път се провали заради отсъствието на кмета Петър Паунов.
Откритият бойкот на кюстендилския кмет на учредяването на асоциацията, с който се надява да постигне отделянето на общината си от държавния оператор Кюстендилска вода, и коментарът му, че областният град е като магаре за малките общини разбираемо разлюти колегите му.
Както писахме, реална е опасността Рила и Кочериново да загубят европейското финансиране по проектите си за воден цикъл, ако асоциацията не стане факт и не даде нужното становище по иначе напълно одобрените проекти.
„Напълно подкрепяме колегите от Рила и Кочериново. Поведението на кмета Паунов е леко казано обидно. Нашите водоизточници са си отделни. По-справедливият за нас вариант е ако има възможност да минем към Дупница, защото имаме вземане-даване с еднакви водоизточници и можем да си бъдем взаимно полезни. За момента обаче няма какво да предприемем”, коментира ОбС-шефът на Бобов дол Огнян Зарев.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети