УЕФА изхвърля ЦСКА от евротурнирите до часове?

DenNews.bg
18.07.2012
размер на текста:

Европейската футболна централа (УЕФА) трябва да санкционира ЦСКА за дълга към Черноморец за нападателя Мишел Платини още днес. Най-сериозното наказание, което грози „червения” клуб е изваждане от евротурнирите, придружено с финансова глоба, съобщи ТВ7. В БФС вече е пристигнало запитване от УЕФА по въпросния казус. След като от европейската централа се запознаят с доклада, ще трябва да санкционират ЦСКА, който и без това е поставен под мониторинг. Вариантите за наказание са три - глоба, изваждане от евротурнирите или финансова санкция плюс отстраняване от Лига Европа.
Иначе по програма „армейците” трябва да срещнат словенския Мура в четвъртък. Ако УЕФА наложи някое от по-тежките възможни наказания, дори при победа на ЦСКА, отборът ще изхвърчи от турнира.
Дори и обаче "червените" да се разминат, треньорът Стойчо Младенов си има проблеми около състава. Наставникът няма да може да разчита на най-добрия си футболист Жуниор Мораеш, който почти сигурно напуска „Армията”. Другият нападател Мишел Платини пък не беше картотекиран в УЕФА, заради спора с Черноморец. Така Младенов остава с ограничен избор в атака, където вероятно ще започне ирландският таран Килиън Шеридън.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети