Шестима осъдени за кражба на ток за две седмици в Дупница

Предстоят още присъди след богатия „улов” на жичкаджии в „Пич махала”

Десислава Панайотова-Янкова
17.07.2012
размер на текста:

Шестима дупничани са осъдени за кражба на ток в рамките на две седмици. Всички случаи са прихванати на улица „Джерман” в Дупница, известна още като „Пич махала”. Общото между извършителите е, че всички са безработни, повечето са роми, а сред тях има и една жена.
Всички са осъдени на пробация, като присъдите са постановени от Районен съд-Дупница на базата на споразумение между подсъдимите и прокуратурата, т.е. всички извършители са признали вината си и са поискали прекратяване на съдебното производство.
В пет от случаите е постановена присъда от 6 месеца, като всички са длъжни в този период да са задължително регистрирани по домашен адрес и да се срещат два или един път в седмицата с пробационен служител.
Единствената дама в жичкаджийската компания е получила най-строгата присъда-8 месеца пробация плюс 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.
Осъдените трябва да заплатят и разноските по делата, в рамките на около 60 лв.
Всъщност в Районен съд се водят още около 30 дела за кражба на ток, като всички абонати са от „Пич махала”. Заловени са при изненадваща проверка от страна на електроразпределителното дружество ЧЕЗ и са предадени на прокуратурата за престъпление от общ характер, а именно неправомерно включване към ел.мрежата и създаване на условия за непълно отчитане на сметките.
Интересна подробност е, че повечето от свързалите се със жички към стълбовете са прибегнали до мярката, защото са били с прекъснато електричество, заради неплатени сметки.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети