Кмет ортопед намества счупванията в СДС

DenNews.bg
16.07.2012
размер на текста:

Емил Кабаиванов Снимка: glasove.bg

Кмет ортопед ще намества счупванията на синьото лъвче година преди парламентарните избори. Градоначалникът на Карлово Емил Кабаиванов спечели битката за председателския пост в СДС с 51,9% срещу 48,1% за депутата Ваньо Шарков.
Общо 7593-ма членове на синята партия са участвали във втория тур на вътрешните избори, като редовните членове на СДС към момента са 9000 души.
С 1% се е вдигнала активността на седесарите между първи и втори тур. На изборите преди седмица от надпреварата отпаднаха Иван Сотиров и Лъчезар Тошев, а кандидатът за президент Румен Христов сам оттегли кандидатурата си.
Вторият тур не мина без сигнали за нарушения-снимане на гласуващите с камера, затворена по-рано секция в Студентски град и различна по заявен състав комисия.
Очаква се официалните резултати, на базата на изборните протоколи, да станат известни в рамките на 3 дни, пише news.bg.
До избор на нов председател се стигна след оставката на Мартин Димитров, който напусна поста заради несъгласието на Националния съвет на партията за продължаване на коалицията с ДСБ за парламентарния вот догодина.
Новият син лидер Емил Кабаиванов е роден е на 12 януари 1961 година в Стара Загора. Има две висши образования. Завършил е ВМИ - Пловдив с "Ортопедия и травматология" и Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград с магистърска степен по икономика и стопанско управление. През 1999-2001 г. специализира здравен мениджмънт във ВМИ-София. Кариерата му започва като лекар-ординатор и ортопед-травматолог в МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово. Работи като ортопед в частна клиника "Каспела" в Пловдив. Член е на СДС от 1992 година. От 1999 до 2003 г. е председател на Общинския съвет в Карлово, а от 2003 до 2007 г. е кмет на града. От 2007 до 2011 г. е началник на дирекция "Национална координация" в централата на СДС в София, пише и dnevnik.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети