Лодки по вода и въздух над Темза за Олимпиадата

DenNews.bg
13.07.2012
размер на текста:

Най-чаканото събитие за лятото-Олимпиадата в Лондон ще превърне река Темза в транспортен коридор не само по вода, но и по въздух. През двете спортни седмици се очертава британската столица да бъде блокирана от безнадеждните олимпийски задръствания, а метрото, което е на почит, но е вече поостаряло, ще бъде кошмар от закъснения и тълпи. Влаковете до предградията пък ще забавят скоростта си до пъплене, посочва, Асошиейтед прес, цитирана от dnes.bg.
За щастие на британската столица обаче през нея минава река. Богатите гости на Лондон ще могат свободно да прескачат от парти на парти, от събитие на събитие чрез флотилия от бързи, главозамайващо скъпи лодки.
Другата алтернатива за лондончани и гости да не попаднат в задръстванията е първият градски кабинков лифт във Великобритания, който бе открит в Лондон. Лифтът се казва Емирейтс еър лайн, а в него са инвестирани 36 милиона британски лири (56 милиона долара). Кабинковият лифт с дължина един километър свързва Гринуич с Роял докс, давайки възможност на посетителите да се насладят на олимпийския парк, финансовия център Канари Уарф и Бариерата на Темза, мащабно съоръжение в реката, което предпазва Лондон от наводнение.
Новият лифт над Темза има 34 кабинки, които превозват по 10 души и приличат на гондоли, а еднодневният билет струва 3,20 британски лири или 5 долара. Освен, че иновацията в предвижването ще облекчи превозвачите в британската столица, пътуващите с новият лифт ще могат да се насладят от птичи поглед на новосъздадените олимпийски паркове и лондонските забележителности.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети