Днес, петък 13-и, се решава пада ли левчето за синята зона и платения паркинг на парк Рила

Даниела Методиева
13.07.2012
размер на текста:

Днес, петък 13-и, съветниците в Дупница трябва да решат ще падне ли таксата от 1 лев на 50 стотинки за синята зона и платения паркинг пред парк Рила. Всъщност според руски астролог днешния петък ще бъде доста неспокоен ден и то особено в първата му половина, а сесията на местния парламент в Дупница започва в 10 ч.

Докладните с двете предложения бяха внесени от общинските съветници от БСП още миналия петък заради нарастващото недоволство сред дупничани. А те бойкотираха предложението на председателя на местния парлаент Ивайло Константинов и започнаха да паркират по страничните улички в центъра на града и да ползват пътя за село Бистрица и частни имоти, за да избегнат исканата от тях такса от 1 лев 7 дни в седмицата за час престой на платения паркинг пред парк „Рила”. Освен че за паркинга там няма почивни дни, както е в центъра на Дупница, оказа се, че и работното време е различно от 10 до 20 ч. Докато за синята зона и останалите паркинги е от 8 до 18 ч.
Две групи във Фейсбук събраха гнева на дупничани, сред тях започнаха да се прокрадват и предложения за протести както пред общината, така и на главен път Е-79.
На днешната сесия на ще бъде взето и решение за провеждане на нов конкурс за управител на ВиК-Дупница, в което ще бъде вмъкнато още едно изискване към кандидатите- да имат икономическо образование.
В дневния ред са включени общо 14 докладни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети