7 057 608 000 души празнуват днес, поводът е че ги има

DenNews.bg
11.07.2012
размер на текста:

Точно 7 057 608 000 души, включително и ти, имат повод за празник днес, без значение какъв цвят е кожата им, колко е дневната им надница, от кой пол са и какво име носят. Защото днес е Денят на населението. А тазгодишният празник посрещаме с рекорд, защото от 1989 г., когато започва да се чества Денят на населението, човечеството се отчита с най-висока популация
"Двигател за увеличаване на населението на планетата са развиващите се страни, а годишно хората се увеличават с 80 милиона”, посочва говорителката на германския Фонд за световно население Уте Щалмайстер пред ИТАР-ТАСС.
Анализите обаче са категорични, че ни чакат още рекорди. През 21 век в Африка броят на населението ще нарасне до 3,5 милиарда души. Най-голямо увеличаване на жителите на Черния континент се отчита в районите на юг от Сахара, където всяка жена ражда средно по пет деца.
"Въпреки че много страни в Африка постигнаха успехи в борбата с глада, все още 16 % умират, заради недохранване. Правителствата на тези държави не могат да изхранят нарастващото население", посочи Щалмайстер.
Проблем остава и недостигът на вода, който "вече е причина за много конфликти и войни", каза експертът.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети