Дупница и Кюстендил ще имат безопасна връзка с АМ „Струма” при Бинека

Даниела Методиева
11.07.2012
размер на текста:

Пътуващите от Кюстендил и Дупница в посока София ще имат възможност за безопасна връзка на пътен възел Дупница-Юг при Бинека. Това е станало ясно след приключилата среща в МРРБ с министър Лиляна Павлова, на която са присъствали експерти от Агенция Пътна инфраструктура и кметовете на Дупница и Кюстендил Методи Чимев и Петър Паунов.
Представеният и одообрен днес вариант се е оказал компромисен и различен от досегашните възможни 8 варианта. Защото според експертите от АПИ предложеният от кмета на Дупница Методи Чимев проект освен, че е скъп, е с опасен наклон и създава сериозни предпоставки за пътно-транспортни произшествия. След нанесени корекции от проектантите това е било поправено, обясниха от пресценнъра на общината.
Според стария проект, който бе причина и да свикване на извънредна сесия в Дупница и за събиране на подписка в Кюстендил, включването на пътните потоци от двата града в посока София трябваше да става на пътен възел Дяково-север. Въпреки, че според експертите от АПИ той се намира само на 7 километра от Дупница, становището на двамата градоначалници бе, че това не устройва жителите им. Защото при пътен възел Дупница-юг при Бинека бяха предвидени само отклонения в посока Кюстендил- Благоевград и Благоевград-Кюстендил.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети